Cum funcționează

CookTime este un serviciu comod, care te ajută să prepari rapid o cină delicioasă. Iată cum funcţionează.

1. Alcătuim rețetele

Știm cât de greu este să găsești o rețetă reușită. Pentru unele e nevoie de ingrediente rare. Altele necesită mult timp liber.

Multe recomandări se contrazic reciproc. De exemplu, potrivit unei rețete, carnea se coace la cuptor timp de două ore în folie de staniol, iar alta spune că cel mult 40 de minute (dar se prăjește mai întâi).

Practic întotdeauna există inexactităţi. Cum ar fi, se coace de la 40 la 60 de minute, în funcție de tipul de carne. În acest caz, nu poți fi sigur că vei avea o cină gustoasă.

Noi alcătuim și testăm rețetele cu un tehnolog. Le testăm cel puțin de trei ori, pe unele chiar de patru-cinci ori. Găsim proporțiile și combinațiile perfecte de ingrediente și putem garanta că vei avea o cină excelentă, dacă o vei prepara după recomandările noastre.

 

2. Achiziționăm produsele

Suntem siguri că este aproape imposibil să cumperi toate produsele din rețetă într-un singur loc. Adesea în supermarketuri nu sunt legume suculente, iar în magazinele mici de lângă casă, nu se găsește carne bună.

Înțelegem cât e de supărător când nu găsești în magazin produsele necesare sau abia acasă descoperi că unul din ingrediente lipsește.

Noi alegem furnizorii cu grijă. Găsim toate ingredientele pentru cină și le aducem în aceeași zi.

 

3. Pregătim produsele

Suntem siguri că cea mai neplăcută etapă din gătit este de a pregăti ingredientele. Plus la toate sunt necesare multe ustensile de bucătărie.

În primul rând, ingredientele trebuie cântărite conform rețetei - de aceea, sunt necesare cântar de bucătărie, lingură de măsurare, pahare, boluri și alte ustensile.

În al doilea rând, trebuie spălate și uscate. Deosebit de complicat este de a usca verdeața, e nevoie de uscător special și de multă răbdare.

Apoi acestea trebuie feliate corespunzător. Nu este suficient un singur cuțit, e nevoie de mai multe diverse, inclusiv de tocător pentru varză și alte ustensile.

Noi ne ocupăm de pregătirea ingredientelor - măsurăm, spălăm, curățăm și tăiem. Aducem întregi unele ingrediente, cum ar fi roșiile, pentru a evita alterarea lor. Cartofii curățați și unele ingrediente se ambalează în vid pentru a le păstra timp mai îndelungat.
 

Să nu uităm de ceapă! O tăiem noi, astfel nu vei avea nici ochii înlăcrămați, nici mâinile urât mirositoare.

Apropo de sos, pentru majoritatea bucatelor pregătim și un sos delicios pe care îl ambalăm într-o sticlă comodă. Ne-am asumat această misiune pentru că nu toți au acasă un mixer. 

Ție îți rămâne cea mai plăcută parte a procesului - să prepari o cină delicioasă și să o savurezi.