7 lucruri neplăcute de care te vom scuti

Nu toate etapele de gătit sunt plăcute. Îți lăsăm doar partea plăcută - gătitul propriu-zis al cinei, iar noi ne asumăm operațiunile mai puțin agreabile.

1. Curățim cartofii

Curățim și ambalăm în vid cartofii, astfel încât aceștia să se păstreze timp mai îndelungat. Îți rămâne doar să-i fierbi sau să-i coci conform rețetei.

 

2. Tăiem ceapa

Curățim și tăiem ceapa, astfel nu vei avea nici ochii înlăcrămați, nici mâinile urât mirositoare.

 

3. Spălăm și uscăm verdeața

Spălăm minuțios verdeața, astfel încât să nu rămână particule de pământ și insecte. Apoi o uscăm bine. Acasă mulți omit această etapă, pentru că este mai puțin plăcută: uscarea necesită multă răbdare și prosoape de hârtie (dacă ai un uscător de verdeață - doar răbdare). 

 

4. Dăm prin răzătoare unele ingrediente

Nu toate ingredientele pot fi date prin răzătoare din timp, pentru că nu se păstrează nici ambalate în vid. Dar cașcavalul se poate. O facem pentru tine, pentru a evita riscul de a te tăia și necesitatea de a spăla răzătoarea.

 

5. Pregătim carnea

Nu-ți place să gătești carnea crudă? Practic nu vei fi nevoit să o faci pentru că noi îți vom pregăti fileul pentru cotlet, vom face tocătura și vom tăia carnea în bucăți de mărimea necesară.

 

6. La fel peștele și fructele de mare

Ne asumăm și pregătirea peștelui - îl spălăm, eviscerăm, îl curățim de solzi și aripioare. Pentru unele rețete facem fileuri. Totodată, curățăm creveții și alte fructe de mare.

 

7. ...morcovii

De asemenea, pregătim morcovii - îi vei primi spălați, curățați, tăiați conform rețetei (de exemplu, cuburi sau pai) și îi împachetăm în vid, astfel încât să se păstreze mai mult.

 

Te scutim de operațiunile neplăcute și îți economisim timpul. Am calculat că pregătirea ingredientelor durează în medie 20 de minute. Aceasta înseamnă că în 5 zile îți vom economisi aproximativ o oră. Știți deja cum să-ți petreci timpul economisit?